joi, 25 august 2011

Alina şi Cristi Borcea au cheltuit o avere pentru a satisface poftele culinare ale invitaţilor de la nunta lor


Cristi Borcea, acţionarul dinamovist, şi Alina ex-Vidican, aleasa inimii lui, vor face nuntă mare duminică, la Otopeni! Ei vor avea nu mai puţin de 600 de invitaţi, iar fiecare dintre ei se va delecta cu mâncăruri fine. Meniul costă aproximativ 600 de euro de căciulă!
  • În această sală
somptuoasă va fi
organizată nunta
anului din fotbalul
românesc
  • Alina și Cristi
Borcea se
iubesc de opt
ani. Ei urmează
să-și unească
duminică
destinele în fața
lui Dumnezeu
  • Trufele (stânga) și sarea
de Himalaya (roz) sunt doar
două dintre delicatesele meniului
    Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
  • Sursa: fotografii: Gabriel Miron
Trebuie spus din capul locului că Alina şi Cristi Borcea vor să-şi impresioneze invitaţii. Altfel nu se explică decizia lor de a alege un meniu Michelin, de două stele. Pentru a vă da seama ce înseamnă acest lucru, trebuie menţionat că, de exemplu, la Hollywood (SUA) există un singur restaurant cu două stele Michelin, simbol al rafinamentului, al luxului şi al bunului gust culinar. Mai amănunţit explică Joseph Hadad, bucătarul israelian care va răspunde de mâncarea de la nunta lui Borcea: “Un meniu la standarde Michelin poate ajunge şi la 600 de euro. Imaginea şi gustul preparatelor contează foarte mult. Totul e proaspăt, totul e curat. Fiecare preparat are tacâmul său, nu trebuie amestecate”.

În piscină vor pluti inimioare din flori

Cum la nunta acţionarului dinamovist cu focoasa Alina vor fi prezenţi 600 de oameni, la un simplu calcul rezultă că doar bucatele îi vor costa pe cei doi însurăţei fabuloasa sumă de 360.000 de euro. De remarcat că la dispoziţia celor 600 de invitaţi vor sta 500 de ospătari. Mireasa s-a ocupat personal de decoruri, alegând ornamente cu hortensii şi orhidee albe, ivorii şi culoarea untului. Pe apa din piscină vor pluti inimioare din hortensii şi orhidee, iar pe mese vor fi aşezate două tipuri de aranjamente florale.

«Nasty» îi dă un fular cu Steaua!

Fostul tenismen Ilie Năstase (65 de ani, foto) a decis deja ce cadou îi va oferi lui Cristi Borcea la nunta de duminică. “Îi voi dărui un fular în culorile Stelei, roşu şi albastru! Îmi place la nebunie să-l tachinez pe Borcea, nimeni nu se pricepe mai bine decât mine la chestia asta”, ne-a explicat “Nasty”.

Gigi şi-a comandat o cubaneză!

Dacă mirii Alina şi Cristi Borcea au avut pretenţii care mai de care mai simandicoase, naşul Gigi Becali (foto) le-a cerut organizatorilor un singur lucru mai puţin obişnuit: “Din câte cunosc eu, Gigi Becali n-a avut pretenţii exagerate. Singura lui dorinţă a fost ca, pe marginea piscinei, să găsească o cubaneză care să-i prepare la comandă trabucuri. Chiar a insistat pe faptul că vrea să fie făcute manual”, a dezvăluit Nicuşor Stan, patronul complexului unde va avea loc nunta anului în fotbalul românesc. În altă ordine de idei, singurul artist care şi-a confirmat prezenţa la eveniment e Marcel Pavel.
Aceasta este echipa care va conduce organizarea nunții dinamovistului

Acesta e meniul

  • Seara va începe cu o degustare de produse tradiţionale româneşti, servite pe marginea piscinei: grătar, berbecuţ la proţap, sărmăluţe şi brânzeturi fine.
  • Primul aperitiv va fi format din foie gras marinat cu şampanie şi amaretto, preparat pe vacuum şi ţinut la cuptor la 80 de grade Celsius, salate în miniatură pe un crevete, pe care se suprapun avocado, salată în straturi şi închise cu foi de plăcintă crocante şi o măslină Kalamata şi carpaccio de vită cu parmegiano.
  • Urmează o gustare caldă din homar breton, adus special din Franţa: “Ragout de homar” cu sparanghel verde şi ciuperci Morelo.
  • Până la felul principal invitaţii vor fi serviţi şi cu un sorbet de lime pe gheaţă, în şampanie.
  • Felul principal va fi un File Royal, combinaţie de muşchi de vită, de Monaco şi escalop de foie gras cu sos Merlot, trufe, buchet de legume (sparanghel, morcov) şi portocale, legate cu aţă de praz.
  • Vedeta meniului o va constitui tortul. Acesta este un mousse de ciocolată cu zmeură. Are doi metri înălţime şi peste 50 de kilograme.
  • Festinul culinar se va încheia aşa cum a început, cu bucate tradiţionale româneşti.
  • Se va servi şampanie Dom Perignon. Preţul unei sticle ajunge la 160 €.
Mâncărurile vor fi condimentate cu sare de Himalaya, adusă special din Franţa


Sursa: Libertatea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Trafic

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates